Nie lubię stać za długo w kuchni . Dziś serwuje roladę z mięsa mielonego w cieście półfrancuskimi z sosem kurkowo-pieczarkowym ze śmietanią.
Czas przyszykowania to 15 min i pieczenie z ugotowanie sosu 1 godzina .
Praktycznie samo się robi , a ja takie lubię .
Rolada z mięsa mielonego w sosie pieczarkowo - kurkowym .
Składniki ;
Gotowe ciasto półfrancuskie,
600g mięsa mielonego ,
3 jajka
1 cebula
Trochę natki pietruszki
Sól i pieprz .
W miseczce wymieszać mięso mielone z jajkami ,cebulą , natka solą i pieprzem .
Na rozłożonym cieście rozprowadzić równomiernie mięso i zwinąć w roladę i porobić widelcem kilka otworów . Piec w piekarniku w 140 stopniach Ok 45 do 50 min , pózniej podkręcić tęperature do 170 i piec 10 min .
Sos pieczarkowo - kurkowy .
250 g pieczarek świeżych lub z puszki ,
150 g kurek ,
250 g śmietany , kto jaką lubi może być słodka lub kwaśna
Sól , pieprz
Natka pietruszki
Łyżka oleju
Ja kupiłam pieczarki i kurki w słoiku , wiec odcedziłam je z wody , na patelnie dałam łyżkę oleju i
wsypałam pieczarki i kurki . Poddusialam je 20 min dodałam śmietanę i zagotowałam . Podgotowałam jeszcze z 3 min . Doprawiłam solą i pieprzem . Na końcu posypałam pietruszką.
Smacznego .
Obiad wszystkim smakował , a ja teraz mam swój czas na maskę oczyszczająca , bo coś mnie wysypuje ostatnio .
Miłego wieczoru , pozdrawiam Moni 🌸🌸🌸
PS . Polecam też poprzedni wpis o suplementacji magnezem , wystarczy kliknąć i odrazu czytać .
MAGNEZ W LECZENIU NERWICY
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz